20. feb, 2019

Nederlands kampioenschap indoor te Apeldoorn, 16-02-2019,

Wauw wat een dag. Op donderdag ochtend te horen gekregen dat ik ook mee mocht doen op het verspringen. Dat ik mee mocht doen was al een cadeautje. Na ruim 3 jaar sta ik weer voor het eerst op een NK. Om 12:55 uur stond het verspringen op de planning en om 14:15 uur de series van de 60 meter.

Het lijf voelde goed en ik had er vooral veel zin in! Voor het eerst dat ik ook kon genieten van de line-up en het voorstellen van de atleten. Mijn eerste poging met het verspringen was voor mij gewoon goed, 5.69 m. Meestal is mijn eerste poging niet zo sterk. Het was een afzet voor de balk en er waren nog genoeg verbeterpunten voor de volgende pogingen. Bij mijn tweede poging had ik veel snelheid en hierdoor kon ik de afzet niet houden en afmaken, 5.48 m. Op dit moment in de wedstrijd stond ik zesde. De laatste poging. Ik werd na een negende plek gesprongen en alleen de best 8 atleten mogen nog 3 keer springen in de finale. Het ging tussen mij en mijn trainingsmaatje. Voor de laatste poging vroeg ik het publiek om ondersteuning, dit was voor mij de eerste keer dat ik dat deed. Het was erg fijn om mijn aanloop te kunnen doen met de ondersteuning van het publiek. Het was een goede sprong met wel weer een afzet voor de balk. Het was flink spannend om te wachten op mijn afstand. Mijn afstand was 5.67 m een goede sprong, maar helaas was een 5.76 m nodig om een finale te mogen springen. Dat ik mee mocht doen was al een cadeautje en als ik dan nog mag meestrijden om een finale plek was helemaal gaaf!

Om 14:15 uur stonden de series van de 60 meter op de planning. Ik had een kleine 20 minuten na het verspringen om me gereed te maken en te melden in de callroom voor de 60 meter. Het lijf voelde nog een beetje vermoeid aan van het springen. In de series gaan de eerste 4 van elke serie door naar de halve finale. Ik liep in serie 2 met o.a. Dafne Schippers. Ik had in mijn serie op papier de 4de tijd staan, dus een halve finale plek is mogelijk als ik een goede race loop. Mijn start was niet zo fel en snel als ik van mezelf gewend ben. De race kon ik verder wel goed opbouwen en kon meelopen met de rest. De race heeft wel eens beter aangevoeld, dus toen op het scherm verscheen dat ik 4de was geworden in mijn serie in een tijd van 7.85 seconden, was ik ook blij verrast. Deze tijd is een evenaring van mijn pr. Mijn doel was behaald, om 15:25 uur mocht ik de halve finale lopen.

Rond 15 uur mocht ik me weer melden in de callroom. Nadat de spikes, kleding en startnummers gecontroleerd waren begon het wachten. Ik liep in de derde halve finale. Dit was een enorm snelle halve finale met heel veel grote sprinttalenten. Op papier was mijn tijd dan ook de 8
ste tijd in de serie. Het doel was gewoon om zo lang mogelijk met de rest mee te lopen en zo een goede tijd lopen. Mijn start was al beter dan in de serie, maar nog niet zo als ik gewend ben van mezelf. De eerste meters kon ik mijn passen ook niet goed raken. Ik werd 8ste in de halve finale in een tijd van 7.88 seconden. Ik was meer dan tevreden. Heb 2 goede races gelopen die bij mijn pr in de buurt liggen. De basis is goed en heb ontzettend genoten van dit Nederlands kampioenschap.

Ik heb zoveel zin in het outdoor seizoen om mooie prestaties te gaan leveren. Ik ben er klaar voor en heb er zin in om hard te gaan werken en het outdoor seizoen tot een succes te gaan maken!