21. jan, 2019

Indoor Dortmund

Mijn eerste 200 meter weer naar een lange tijd. De w-up en de versnellingen voelden goed aan. Ik startte vanuit baan 4. Ik zat totaal niet lekker in mijn blok, de baan was gewoon te schuin om een goede druk uit te oefenen op het startblok. De eerste bocht was drama, elke pas was mis, ik kon de bocht niet lekker houden. Pas de laatste 50 meter hervond ik mijn passen en mijn ritme, maar dat was uiteraard te laat. De tijd 26.17 seconden was dan ook teleurstellend.

 

Tijdens het inspringen was het erg zoeken naar de juiste aanloop. Ik kwam steeds met links uit bij de afzetbalk. Na een aantal keren inspringen vanuit de aanloop hadden we een juiste afstand gevonden om goed uit te komen.

 

De eerste 3 pogingen waren oké. De aanloop was nog wel even zoeken, de laatste passen hield ik onbewust in. 5.43 m – 5.59 m -5.58 m. ik had nog 3 pogingen, want ik mocht nog een finale springen. De 4e en 5e pogingen gingen zo lekker en waren ruim over de 6 meter, helaas waren de pogingen net een cm ongeldig… maar het gevoel dat ik een keer lekker kon springen, was ontzettend fijn en gaf veel vertrouwen. De laatste poging een voetje naar achteren gegaan, maar in deze poging was ik alleen nog maar bezig met geldig springen en klopte de aanloop niet meer. Hierdoor zat ik voor de balk en was het technisch niet goed, 5.32 meter was het resultaat.

 

Maar het idee dat de verre sprongen erin zitten geeft veel vertrouwen voor het seizoen!