18. mei, 2018

Nederlands kampioenschap MBO studenten te Arnhem, 17 mei 2018

Het Nederlands kampioenschap voor MBO studenten stond vandaag op het programma. Ik ga deelnemen aan het verspringen en de 200 meter. Ik had mijn lieve supporters bij me en we hadden er allemaal zin in.

Ik had er weer zin in en voelde me nog beter dan vorige week tijdens de Harry Schulting Games.

Het inspringen ging ontzettend goed. Er stond alleen een wisselende wind dat maakte het wel lastig om goed uit te komen op de balk.

Mijn eerste sprong, het voelde allemaal goed en ik kwam de bak uit en zag de aftsand van 5.76 meter. Ik kon het niet geloven,ontzettend veel blijdschap en die lach is niet meer van mijn gezicht verdwenen. Na 6 maanden trainen zit ik maar 3 cm onder mijn PR. Deze afstand had ik nodig en gaf me het  vertrouwen dat ik weer nodig had. Mijn tweede sprong was helaas ongeldig, tijdens mijn aanloopje kwam er een grote windvlaag opzetten.Voor de laatste sprong zijn we iets naar achteren begonnen, maar tijdens mijn aanloopje ging de wind liggen en zette ik ver voor de balk af, 5.44 meter. De afstand van 5.76 m  kon voo rmij niet meer stuk en hiermee werd ik Nederlands studenten kampioen.

 

De 200 meter stond een kwartiertje na het verspringen op de planning. Ik was behoorlijk zenuwachtig voor deze 200 meter. Mijn focus op de trainingen ligt vooral op mijn start en het verspringen dus het was weer voor het eerst dat ik een 200 meter ging lopen.

Ik had een goede start, in de bocht hadden we een tegenwind van -6.3 m/s en kon de ontspanning vinden in de bocht. Op het rechte stuk kregen we de wind mee, maar kon ik mijn ontspanning niet geheel vasthouden. Ik kwam als eerste over de finish. Ik was helemaal verzuurd. 25.95 seconden, eindelijk weer onder die 26 seconden.

2 keer Nederlands studenten kampioen op zowel het verspringen als de 200 meter. Mijn dag  kon niet meer stuk en het verspringen heeft mme zoveel vertrouwen gegeven. Ik heb ontzettend veel zin in de T-meeting die voor a.s. maandag gepland staat. Hier ga ik deelnemen aan het verspringen en hoop ik weer wat moois te kunnen laten zien.