21. mrt, 2018

Indoor Dortmund, 18 maart 2018

Zondag 18 maart stond al een tijdje vast in mijn agenda. Dit zou namelijk mijn tweede en laatste indoorwedstrijd worden van dit seizoen en het was weer een nieuwe test op mijn rug. De afgelopen wedstrijden deden we maar 1 onderdeel per wedstrijd, maar bij deze wedstrijd wouden we de sprint en het versrpringen gaan combineren. Ik had me ingeschreven voor de 60 meter, de 200 meter en het verspringen. Of ik de 60 meter zou gaan lopen was heel lang de vraag en dit zou ik pas beslissen op de wedstrijd dag zelf. Het was natuurlijk belangrijk hoe ik me voelde en of me rug goed voelde.

Ik begon met de 200 meter om kwart over 1. Ik heb 2.5 jaar geleden voor het laatst een 200 meter gelopen, dus misschien kan je wel snappen dat ik dit erg spannend vond. Ik zat al niet helemaal lekker in mijn blok. Ik zat nogal schuin in mijn blok, de eerste 100 meter kon ik mooi naar degene toe lopen die voor mij gestart was. De laatste 100 meter moest ik het alleen doen. Met de tijd was ik dan ook niet tevreden, maar was wel weer trots op het feit dat ik weer een 200 meter hebben kunnen lopen. Na de 200 meter was ik echt even goed moe, maar naar een goede salade was ik weer opgeladen.

Het lichaam voelde goed en besloten om toch de 60 meter te gaan lopen. Ik zat echt voor het eerst zo lekker in mijn blok (hier heb ik de afgelopen weken veel op getraind), dat ik zoveel druk had en mijn start niet meer kon houden, gelukkig was dit net geen valse start. Ik heb een lekkere race kunnen lopen, waarbij ik vooral heb proberen te letten op de techniek. En met 8.05 seconden en een eerste plaats moet ik gewoon tevreden zijn.

Eindelijk was het zover, ik mocht weer lekker gaan springen. Het lichaam voelde zo goed en mentaal zat het ook allemaal goed. Het inspringen verliep lekker en soepel. Mijn eerste sprong, wat voelde deze goed en wat was ik ontzettend blij met de afstand van 5.57 meter.

Ik kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarin ik tevreden moet zijn. Extra trots ben ik op mijn afstand van het verspringen, dat ik dit na een klein half jaar trainen alweer bereikt heb. De trainingen draaien we nog steeds aangepast, dus dit gaat veel goeds beloven in het outdoor seizoen!