15. jan, 2018

Phanos sprint indoor te Amsterdam, 13 januari 2018

Vandaag was de grote dag sinds 18 maanden mocht en kon ik eindelijk weer deelnemen aan een wedstrijd. Het idee om al zo snel een wedstrijd te doen naar mijn trainingsstage kwam spontaan, omdat er zoveel vertrouwen opgedaan was. Een top tijd kon ik niet verwachten, want de trainingsstage zat nog in mijn benen en ik heb vrijdag weer een hele verspring training in Nederland gedraaid.

Ik stond dan ook op met een beetje spierpijn in mijn boevenbenen en best wel heel veel gezonde spanningen. Toen ik eenmaal me startnummer weer vast had kon er al niks meer mis gaan en was ik super trots dat ik er weer sta. Eenmaal bij de w-up ging het allemaal weer als vanouds. Beetje inlopen, rekken en oefeningen, lekker kletsen met mijn coach. Gek genoeg was ik ondanks de gezonde spanning heel rustig. Hier heb ik dan ook mentaal samen met mijn mental coach hard aan gewerkt. Het belangrijkste vandaag is GENIETEN!

Toen het startschot klonk was ik ontzettend goed weg. Mijn start kon niet beter, hier heb ik dan ook de afgelopen weken ontzettend veel aandacht aan besteed, het middenstuk was 'nieuw' voor mij. Op het middenstuk hebben we nog niet echt getraind. De ontspanning lukte me goed om vast te houden, alleen een extra versnelling bleef uit. Met een tijd van 8.12 seconden en 2 tienden boven mijn pr moet ik dan ook dik tevreden zijn, al voelde dat op dat moment niet zo. Het prestatie gerichte kwam weer even in me naar boeven, maar dat telde deze wedstrijd dus juist niet.

In de finale wou ik mijn tijd verbeteren en een extra versnelling in het middenstuk proberen te plaatsen. Het startschot klonk en weer was ik goed weg. Dat is een een goed teken dat die start goed zit, dan kan ik me de volgende keer meer richten op andere onderdelen in de sprint. Het lukte me om tot de 45 meter goed door te trekken en met een tijd van 8.09 seconden moet ik dan ook echt super blij zijn. Het is bij mij nog nooit gebeurt dat ik mijn tweede race op een dag sneller loop dan de eerste race, dus ook dit is een mooi en positief punt om mee te nemen en een bevestigiging dat ik op de goede weg zit.

Inmiddels ben ik erg trots op mezelf en op me lichaam hoe goed deze heeft gereageerd op 2 wedstrijd races. Het is weer heerlijk op de wedstrijd spanning te voelen en de spierpijn de volgende dagen!