2. mrt, 2016

Nederlandse kampioenschappen te Apeldoorn, 27&28 februari 2016

Afgelopen weekend stonden de Nederlandse kampioenschappen op het programma. Mijn eerste kampioenschap als senior. Van te voren was het doel de finale te halen bij het verspringen en lekker te lopen op de 200 meter. Indoor is en cadeautje, want wij trainen voor het outdoor seizoen.

Zaterdagochtend begon ik met het verspringen, na een veilige en redelijke eerste poging had ik een goede basis gelegd. In de voorronde kwam ik tot 5.72 meter en dit was goed om als zevende door te gaan naar de finale. De eerste drie sprongen waren erg werken en het liep gewoon niet. In de finale liepen de sprongen al beter, alleen klopte bij de ene de aanloop en dan weer de sprong niet en andersom. Uiteindelijk kwam ik in mijn laatste poging nog tot 5.79 meter. Deze afstand was goed voor een nieuw PR en CR bij Nijmegen Atletiek en een 7de plek van Nederland. De afstanden lagen erg dichtbij elkaar, met een sprong van 5 cm verder werd je al vijfde.

Zondagochtend was het tijd voor de 200 meter en gek genoeg waren mijn benen nog helemaal fris. Alleen wat last van een stijve rug, maar dat is er uit te lopen tijdens de warming-up. Het doel was een lekkere harde race te lopen.

Ik had een goede technische race, alleen viel de tijd erg tegen (25.61sec), deze klopte niet met mijn gevoel. Het was wel goed genoeg voor een nieuw indoor record van mij.

Nu kan ik met trots terug kijken op mijn eerste NK als senior!