8. feb, 2016

Indoor Sittard, 24 januari 2016

Vandaag stond de eerste wedstrijd sinds een half jaar weer op de planning. Na een goede trainingsstage ben ik er klaar voor. De 60 meter en het verspringen stonden op het programma.

De warming- up voelde lekker fel en soepel aan. Als eerste stond de 60 meter op het programma. De punten waar we aan gewerkt hadden tijdens de stage waren bij deze wedstrijd de aandachtspunten.
Ik had een erg slechte start. De start ging erg snel en dat wist ik, maar toch miste ik de start. Ik kon verder de race ontspannen oppakken en liep een goed tweede stuk en het resulteerde in een pr van 7.93 seconden en dit na een slechte start.
Tevens had ik me geplaatst voor de finale, die na het verspringen gepland stond.

Het was nog even een tijdje wachten na het verspringen op de finale. Bij de laatste sprong bij het verspringen was ik over de hinkstap balk uitgegleden en dit voelde ik meteen in mijn rug en hierdoor was mijn rug erg stijf en pijnlijk. Na een goede warming-up en een massage was dit al beter. Nu had ik wel een goede start, alleen liep ik de rest van de race te gespannen en dit resulteerde in een tijd van 7.97 seconden.

Het verspringen liep erg lekker, na een eerste sprong van 5.54 meter was er veel vertrouwen. Uiteindelijk resulteerde verspringen in een eerste plaats en een afstand van 5.67 meter.

Voor mijn eerste wedstrijd ben ik dik tevreden!