7. jul, 2015

De Gouden Spike Leiden, 13 juni 2015

Via de mail had ik een uitnodiging gekregen om Marlou van Rhijn te gaan 'hazen' naar een nieuw wereldrecord en hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! Erg gaaf om onze blade babe te gaan helpen.

Ik kreeg ook te horen dat ik mocht gaan verspringen en dit heb ik dan ook gedaan. Maar met de 6 sprongen van gisteren in mijn benen was de koek eigenlijk wel een beetje op en met een 5.46 meter sprong en weer een afzet voor balk is het voor nu prima.

Bij de 200 meter start voelde ik meer spanning dan normaal. Na echt een super snelle en felle start waarmee ik me echt voor het eerst goed uit de blokken lanceerde kon ik de bocht goed doorpakken. Ik startte vanuit baan 7. dus dan kunnen de andere meiden naar me 'toe' lopen, zelf start ik liever vanuit achter zodat ik naar de meiden 'toe' kan lopen. Op de laatste 50 meter verzuurde mijn benen en kon ik het niet meer doortrekken en finschte ik in een tijd van 25.42 seconden. Het bewijst wel dat de vorm goed zit, maar alleen heb ik nog steeds geen perfecte 200 meter gelopen. Helaas lukte het Marlou van Rhijn ook niet om het wereldrecord te verbeteren.

Een kei gave ervaring rijker!