19. mei, 2015

Flynth Record Wedstrijden te Hoorn, 16 mei 2015

Het is zaterdag en dus tijd om te knallen op de Flynth Record Wedstrijden. Ik begin met de 100 meter en daarnaar het verspringen.

De 100 meter, ik zat in een erg snelle serie met o.a. veel senioren. Na een super start, deze start was gewoon perfect. Helaas bleef ik erg zoeken naar de ontspanning, waardoor ik het de laatste 20 meter verloor. Het waaide erg hard. We hadden een mee wind van 2.6 m/s. Maar mijn tijd van 12.44 betekende wel een nieuw pr, maar door de te veel aan mee wind kan deze niet als officieel record worden geteld. Met de snelheid zat het goed voor vandaag, dus ik kon gaan knallen op het verspringen.

Het verspringen zou spannend worden of ik in de finale zou komen, want ik sprong tegen de top meerkampers o.a. Nadine Broersen, Anouk Vetter en Nadine Visser. Deze dames hebben allemaal een PR van boven de 6 meter.
Het inspringen ging totaal niet goed, ik kwam maar niet uit. Maar ik heb zoveel snelheid ontwikkeld dat ik steeds een pas tekort kom bij de balk. Na wat tips van mijn coach, kwam ik bij de eerste poging perfect uit. De aanloop was goed, maar de sprong was minder goed afgemaakt. Maar wat….5.67 meter en dit betekende een PR en bovendien nog nooit zo sterk een wedstrijd begonnen.

Ik kreeg er steeds meer zin in en liep steeds beter uit maar dit resulteerde wel in fout sprongen.

Gelukkig plaatste ik me als zevende voor de finale. Met een mooie vierde sprong van 5.61 meter, bewees het wel dat het met mijn vorm goed zit, het is nu wachten op die uitschieter. Mijn vijfde sprong was bagger en kostte erg veel energie, 5.36 meter. De zesde poging was een fout sprong.
Het verschil tussen de nummer 8 en 4 was maar 4 cm. Ik kan terug kijken op een mooie wedstrijd, waarin ik mezelf weer heb verrast.