19. mei, 2015

Harry Schulting Games te Vught, 14 mei 2015

Deze twee weken zijn even een enorme piek belasting met drie wedstrijden binnen twee weken. Afgelopen week had ik de Ter Specke Bokaal en vandaag dus de Harry Schulting Games en zaterdag de Flynth Record wedstrijden in Hoorn.

Ik begon met het verspringen. Ik hoopte de stijgende lijn door te kunnen zetten van afgelopen week. Het voelde allemaal weer lekker aan en had er weer zin in. Inspringen ging goed, dus met vertrouwen de wedstrijd in.

De eerste poging, ik weet niet wat ik allemaal deed, maar het was echt drie keer niks en dat resulteerde ook in een afstand van 5.20  meter. Maar goed ik had een poging staan en nu kon ik nog 2 goede sprongen neerzetten. De tweede poging was ongeldig eveneens als de derde. Het was nu even afwachten of ik in de finale zat. Gelukkig ging ik als achtste de finale in. Nog een paar goede tips van mijn trainer. Nu gewoon opnieuw beginnen.
De vierde poging…..Mooie aanloop….. Helaas ongeldig. Nu was het een kwestie van vertrouwen houden. En ja eindelijk die vijfde sprong was al veel beter en dit resulteerde in een 5.44 meter. Nu niet meer twijfelen dat laatste stukje van de aanloop en springen. Ik was nu alleen maar bezig met mijn aanloop en die was nu goed, maar nu vergat ik goed af te zetten…. 5.38 meter. Helaas niet de afstanden waar ik op had gehoopt, maar wel een technisch goede wedstrijden en nu zijn de punten ook duidelijk waar nog goed op getraind moet gaan worden. Uiteindelijk een zevende plaats. Zelf was ik totaal niet tevreden. Maar goed al die agressie maar gooien op de 100 meter die even later op het programma stond.

Het was mijn eerste 100 meter weer sinds vorig jaar. Mijn pr op de 100 meter was 12.63 sec en mijn beste seizoen prestatie van vorig seizoen stond op 12.86 sec. Dus tijd voor verbetering. Ik heb me de laatste tijd vooral gericht op de 200 meter en het verspringen natuurlijk. De 200 meter past beter bij het verspringen en deze afstand vind ik ook veel leuker.

Na een slechte start, toch een goede inhaal race kunnen inzetten, liep erg gespannen en raakte de passen niet lekker. Maar met een serie winst en een PR van 12.55 seconden kan ik na een slechte technische race gewoon tevreden zijn!