10. mei, 2015

Ter Specke Bokaal te Lisse, 9 mei 2015

De Ter Specke Bokaal stond vandaag op het programma. Ik zou deelnemen aan de onderdelen verspringen en de 150 meter. Voor het verspringen was vooral mijn doel het laatste stukje van de aanloop te laten kloppen en op de 150 meter wou ik onder die 19 seconden duiken.

Het eerste onderdeel van vandaag was het verspringen. Het was erg koud en er stond een super harde wind.
Het inspringen ging goed, maar dat gaat het de laatste tijd heel tijd al wel. Het was nu een kwestie van dit doorpakken in de wedstrijd.
Mijn eerste poging, met een tegenwind van -0.7 klopte gewoon het eerste deel van mijn aanloop en zelfs het tweede deel, maar toen kwam het….Het derde deel, na een lichte twijfel kwam ik redelijk uit en sprong ik naar een nieuw PR van 5.62 meter. Het is weliswaar maar 2 cm, maar eindelijk is de 5.60 uit de boeken na bijna twee jaar. De tweede poging nog een mooie sprong boven de 5.50 meter neergezet. Het was moeilijk om goed aan te lopen vanwege de harde wind en deze draaide steeds. Van 0.7 tegen tot 7.6 mee. Mijn derde poging had ik een enorme wind mee van 5.6 en miste hierdoor een pas en kwam daardoor met links uit op de balk. Met deze goede sprong ging ik als 3
de de finale in. De vierde poging deze aanloop was perfect en mede daardoor en de harde meewind was deze poging ongeldig. De vijfde en zesde poging heb ik overgeslagen i.v.m. de 150 meter. Er zat nog zoveel meer in,  donderdag avond doe ik in Vught nog mee aan de avond wedstrijd. Wie weet…!
Met het verspringen eindigde ik net buiten het podium op een mooie vierde plaats in een sterk nationaal deelnemersveld met veel senioren.

Met de 150 meter zat ik al direct in de eerste serie. Het was even haasten om van het ver naar de 150 te komen. Snel de spikes omwisselen en de startblokken goed zetten. Ik voelde me krachtig en was dan ook gebrand om onder die 19 seconden te duiken. Ik werd ook niet voorgesteld als favoriet in mijn serie, dit kwam omdat mijn tijd van de 150m waar ik mee was opgegeven niet denderend was. Na een valse start verder, was het dan nu echt tijd om te knallen. Mijn start was perfect, dit mag ook wel na veel trainen op de start, ik kon goed doortrekken, maar toen volle tegenwind. Dat was even een momentje van oei…Gelukkig herpakte ik mezelf snel en kon ik goed door versnellen weliswaar niet totaal ontspannen, maar ik wou mijn serie winnen en onder die 19 seconden duiken. De klok stopte op 19.01 seconden. Een mooie serie winst verder, maar net niet onder de 19 seconden. Maar met deze tijd ook dik tevreden! Helaas in nog geen optimale omstandigheden een 150 meter kunnen lopen, maar dit komt vanzelf.

Het belangrijkste wat telt is dat ik mijn angst heb overwonnen in het laatste stukje van de aanloop en die 5.60 uit de boeken is. En nog een mooi pr op de 150 meter erbij! Top zaterdag gehad!

De volledige resultaten zijn terug te vinden op
www.liveresults.nl