7. mei, 2015

Competitie wedstrijd Uden, 3 mei 2015

De tweede competitie wedstrijd en de tweede wedstrijd van het outdoor seizoen. Mijn doel van deze wedstrijd was om mijn 200 meter tijd aan te scherpen, vooral omdat de vorige race gewoon technisch slecht was. Verder deed ik nog de onderdelen verspringen en de 4x100 meter.

Ik was in vorm, het inspringen was nog nooit zo goed gegaan en constant. Ik was er helemaal klaar voor. Mijn eerste sprong ik kwam niet lekker uit op de balk en de afzet was zeker niet fijn, maar ik maakte mijn sprong wel af… 5.29 meter. Na wat tips van mijn trainer Dico, was ik weer helemaal klaar voor de tweede poging, helaas kwam ik niet goed uit en was mijn aanloop technisch niet goed en dit was bij de derde poging precies hetzelfde. Alleen waren het hier wel andere technische mankementen, wat ik goed deed ik de tweede poging deed ik in de derde poging verkeerd en precies andersom. De laatste poging was alles of niets, de aanloop was slecht kwam weer een halve meter voor de balk uit, maar de afzet was wel goed. Maar ja als je al zover voor de balk afzet dan is de afstand ook niet veel… 5.28 meter.

Alle agressie dan maar in die 200 meter gooien.
Klaar voor de start af, een super snelle start. Helaas vertrok er iemand vanuit baan 2 te snel en dus vals en ik reageerde hier op door niet helemaal meer stil te zitten. Gelukkig kregen we een groene kaart en was er geen valse start.
Oke focus weer! Weer een mooie snelle start. Ik vertrok vanuit baan 4, dus had wat meiden achter me zitten en wat meiden voor me, waar ik dan mooi naar toe kon lopen. Tot in de bocht lag het veld nog mooi dicht bij elkaar. Op het laatste rechte stuk kon ik mooi mijn ontspanning vinden en het verschil maken met het rest van het veld. En dit uitte zich in een mooi PR van 25.53 seconden. 

Met de 4x100 begonnen we met een gehavend team, een teamlid raakte geblesseerd en deze werd vervangen. Vlak voor de start raakte onze startster geblesseerd, maar ze besloot toch rustig te starten. Alles voor de punten. We haalden de finish als tweede of derde van onze serie, dus hier mogen we tevreden mee zijn.