2. mrt, 2015

NK indoor junioren, 28 februari en 1 maart 2015

Ik had me vooraf als doel gesteld om in 3 finales te staan.
Op het versrpingen kwam ik na een spannende serie gelukkig nog in de finale, ik had 2 fout sprongen en dus hing van de derde sprong alles af. Gelukkig was deze sprong geldig en kwam ik met de afstand 5.46 meter op een vijfde plek en dat was genoeg om aan de finale deel te nemen. In de finale kwam ik uiteindelijk tot een afstand van 5.56 meter en deze afstand was genoeg voor een mooie bronze plak! ''Deze bronzen medaille voelt als goud!''

Ik had me na een degelijke serie 60 meter, 7.99 seconden, geplaatst voor de halve finale later op de middag.
De halve finale was een beetje hectisch, deze was direct naar de ceremonie van het verspringen, gelukkig plaaste ik met toch voor de finale later die avond.
In de finale was de spanning er helemaal af en verliep de race ook erg teleurstellend, maar wel een mooie zevende plaats, ZEVENDE van Nederland!

Zondags stond de 200 meter op het programma, mijn doel was om onder de 26 seconden te lopen. Dit moest ook wel als je een finale plaats wou bemachtigen.
In de serie liep ik echt een super race en werd hiermee tweede in mijn serie, ik liep gewoon een halve seconde van mijn PR af. Ik plaatste me met de tijd van 25.86 seconden als tijdsnelste voor de finale. De finale werd pas later die avond gelopen.
Na wat spierpijn van de zaterdag, maar met een goede warming-up werd de spierpijn steeds minder. Ik was er echt klaar voor om te knallen in de finale.
Ik was behoorlijk gespannen in de finale en liep weer een prima race in een tijd van 25.88 seconden kwam ik 2 tienden te kort voor het brons.... De teleurstelling overheerste in eerste instantie, maar wie had dat nou verwacht dat ik al onder de 26 seconden zou gaan lopen! VIERDE van Nederland, wat ben ik trots op mezelf over dit NK.

Grote dank gaat uit naar mijn familie en supporters die altijd achter me staan en natuurlijk mijn sponsoren en coaches Bram Peters, Dico Rouw en natuurlijk mijn lieve papa-coach Manfred Vels!

Op naar een spetterend outdoor seizoen!