1. feb, 2015

Pec indoor, 24 januari

De Pec indoor, dit is een jaarlijkse wedstrijd waar de atleten zich kunen meten voor het NK. Je moet je ook zoals bij het NK op tijd melden en wachten in de callroom, dit geeft een extra spanning aan de wedstrijd.

Voor mij stond op zaterdag, de wedstrijd is 2 dagen, het verspringen en de sprint op het programma en op zondag de 200 meter.

Samen met mijn trainer hadden we besloten, mocht ik de finale halen op de 60 meter, dan zou ik deze niet gaan lopen, want ik wou fris beginnen met het verspringen.

Als eerste stond de sprint op het programma. Met het inlopen voelde ik me echt fit en lekker fel. Dit gaf me echt veel vertrouwen.
Ik zat in de eerste serie en tevens de snelste serie, ik startte in baan 8. Ik was er klaar voor. Mijn start, dat is mijn sterke punt, ik heb een snelle start. Voor het eerst kon ik goed doorlopen en goed op mijn techniek letten en dit resulteerde in een PR van 7.94 seconden. Beter kon de dag niet beginnen!

Deze 60 meter tijd kriebelde en mijn trainer vertelde me dat er nog meer in zat, ik voelde me fit en dus toch maar besloten om de finale te gaan lopen. Dit ook als een opwarmer voor het verspringen.
Maar waar normaal mijn sterkste punt ligt, de start, verloor ik hier al een pas op. Waarschijnlijk wou ik te graag en was de focus alleen op de tijd, uiteindelijk gefinisht in een tijd van 8.08 seconden. De race was technisch gewoon niet goed, maar ach ik heb net een kei mooi PR gelopen, focus op het verspringen.

Het verspringen,
Ik voelde me fit en had vertrouwen door de 60 meter. Het inspringen ging goed, op wat kleine technische puntjes na. Mijn eerste poging, ik mocht als eerste springen, de aanloop was technisch niet goed en kwam tot 5.25 meter. Mijn tweede, derde en vierde poging waren doorlopen, ik heb teveel snelheid ontwikkeld om nog goed uit te kunnen komen met mijn aanloop. Dit was even jammer, maar kop op, ik had nog twee pogingen. Mijn aanloop aangepast en mijn vijfde sprong kwam ik eindelijk weer uit, maar het was het nog lang niet, 5.27 meter. De laatste sprong, ik had me flink opgepompt en was er klaar voor, kei verre sprong, maar helaas net ongeldig. Veel vetrouwen gekregen en kop op!