5. jan, 2015

Indoor Dortmund, 21 december 2014

Mijn eerste wedstrijd weer sinds een aantal maanden flink doortrainen en tevens de eerste wedstrijd waar ik uitkwam voor Nijmegen Atletiek. Het versrpingen en de 60 meter stonden op het programma.

 

De serie: Was erg traag weg uit het startblok en verloor hier wat tijd, maar kon de eerste meters krachtige passen zetten en eenmaal in het middenstuk kon ik lekker doorlopen, 8.09 seconden. Hiermee had ik me geplaatst voor de A-finale.

 

De finale: Het liep ruim een uur uit, er was veel onzekerheid over de starttijd. De focus was lichtelijk weg. De race liep wel oke, een snelle start, alleen kon ik de ontspanning niet goed vinden, 8.14 seconden.

 

Het verspringen:
Dit begon erg goed, kwam perfect uit en zat lekker hoog, alleen was de laatste pas iets te groot, 5.53 meter. De tweede sprong kwam ik ruim voor de balk uit en zat ik ook erg laag, 5.16 meter. De derde sprong kwam ik met links uit en dus gewoon doorgelopen. De vierde sprong kwam ik weer voor de balk uit en zat niet hoog genoeg, 5.23 meter. De vijfde sprong voelde al weer beter aan, hoog alleen nog voor de balk, want ik maakte te weinig paslengte, 5.50 meter. Bij de laatste sprong was ik vergeten iets naar achteren te gaan, want dit was echt een goede aanloop, alleen net een teentje ongeldig.