9. aug, 2014

26&27 juli Nk senioren, Amsterdam

Ik ging zonder verwachtingen na deze wedstrijd, want alleen het meedoen was natuurlijk al gaaf. Ik had me er verder ook niet zoveel qua prestaties voor voorgeteld i.v.m. het rumoerige seizoen dat ik heb gedraaid. Stiekem hoopte ik natuurlijk wel op mooie tijden en misschien deel te mogen nemen aan het verspringen, hierbij stond ik eerste reserve. Helaas ben ik eerste reserve blijven staan. Ik heb uiteraard wel de wedstrijd gekeken en het was natuurlijk super gaaf dat Dafne Schippers een nieuw Nederlands record sprong. Ondanks dat ik niet mee mocht doen met het verspringen heb ik op de tribune heerlijk genoten.

Ik mocht wel deelnemen aan de 100&200 meter, voor beide afstanden moest ik wel de voorrondes lopen. In dezelfde week had ik nog een training gehad bij Honore Hoedt, in die ene training heb ik ontzettend veel geleerd en heb dit ook in de wedstrijd toe kunnen passen. Hierdoor was de start op de 100 meter super snel, door de snelle start lag kon ik lang met de rest mee lopen. Helaas kon ik in het middenstuk mijn ontspanning niet vinden en kwam ik niet lekker in het ritme, maar mijn snelle start gaf me wel veel vertrouwen. Uiteindelijk werd ik op 9 honderdste uitgeschakeld voor de halve finale. Mijn tijd was een best stuk boven mijn pr, 12.86 seconden was mijn eindtijd. Over mijn tijd was ik zeker niet tevreden, maar over de start wel. Eenmaal over de finish kwamen de kinderen al naar me toe voor een handtekening, dit maakte dat de teleurstelling plaats maakte voor het gevoel van trots.

Ik nam de positieve energie mee naar zondag voor de 200 meter. De 200 meter is ook meer mijn afstand, ik wou hier alles maar dan echt alles geven, om de tijd van de 100 meter goed te maken. Ik ging er weer lekker ontspannen in. Een beetje lichte spierpijn van de 100 meter, maar dat kon ik er met het inlopen prima uitlopen.
Ik zat in de eerste serie en voelde me nog steeds erg ontspannen. Mijn start was weer uitmuntend snel, waardoor ik tot in de bocht lekker mee kon lopen. Wonder boven wonder kon ik na de bocht mijn ontspannenheid vast houden en meelopen met de rest. 50 meter voor de finish kreeg ik wel even een inzak moment, maar dit kon ik de laatste 10 meter prima goed maken, ik werd vierde in mijn serie en daar was ik al erg blij mee, zou er dan toch een halve finale inzitten. Ik voelde dat ik hard had gelopen en toen mijn tijd op het bord verscheen was ik helemaal blij en trots een nieuw pr en een halve finale plaats. Wat een tijd van 26.36 toch wel niet allemaal kan doen.

De halve finale was al anderhalf uur later, waarvan ik een klein half uurtje heb uit kunnen rusten en herstellen, de andere tijd moest ik gebruiken voor het inlopen. Het inlopen voelde dan ook echt niet lekker en ontzettend zwaar. Ik had de vermoeidheid er wel een beetje uit kunnen lopen. Ik zat weer in de eerste serie, met allemaal snelle namen naast me. De start ging nog wel, maar toen ik uit de bocht kwam, voelde het alsof ik stil stond. Mijn benen wouden niet meer, ik had echt te veel in de series gegeven. Maar mijn tijd was best oké, 26.63 seconden. Hier zou ik in de series ook al blij mee geweest zijn. Maar mijn pr was echt wel het hoogtepunt en zeker boven verwachting en dat terwijl mijn race nog niet eens geheel vlekkeloos was.

Ik kijk terug op een super NK en een mooie ervaring rijker, die me ontzettend veel vertrouwen heeft gegeven voor volgend seizoen!