7. jul, 2014

NK Junioren te Amsterdam

Ik voelde me erg fit en had echt ontzettend veel zin om te knallen. Ik had ook veel vertrouwen in mezelf.

Voor mijn gevoel ging het inspringen de 5-passen erg goed.


Ik begon dan ook met veel zelfvertrouwen aan mijn eerste poging. Deze was 5.30 meter en dat is voor mij erg goed om  mee te beginnen. Nu de eerste poging geldig was kon ik meer risico’s gaan nemen.  In de eerste poging zakte ik bij het laatste stukje een beetje veel in, waardoor de afzet wat zwaar aanvoelde.
In de tweede poging ging mijn aanloop erg goed ik liep al beter door en mijn afstand was 5.43 meter, hier stond ik tweede mee in de tussenstand.
Voor de derde poging in overleg met mijn coach besloten om iets naar achteren te gaan en dan knallen, alleen liep ik niet goed genoeg door en kwam ik ruim voor de afzetbalk uit en sprong ik 5.14 meter.
Mijn vierde poging voelde weer fijn aan en kwam ik goed uit op de balk en sprong ik 5.43 meter net als in mijn tweede poging. Ik moest nu proberen om meer door te lopen op het laatste stuk, dus nog iets naar achteren gegaan. In de vijfde poging, alles klopte, ik liep mooi hoog, de drie fases waren goed, maar vooral ik liep erg goed door. Ik had alleen mijn voet iets sneller onder me moeten plaatsen bij de afzet, het was een erg verre sprong maar net een centimeter of 2 ongeldig. Dus inmiddels stond ik vijfde en moest het in de laatste poging gebeuren, alles of niets. Helaas liep ik niet goed genoeg door en kwam ik ver voor de balk en was mijn afstand 5.38 meter.

Een mooie vijfde plek behaalt in een sterk deelnemersveld.