15. jun, 2014

Gouden Spike te Leiden

Het was nog wel spannend toen de screening geweest was, maar gelukkig zat ik erbij. Ik mocht meedoen aan de Gouden Spike, dit was echt super gaaf.

Ik had ontzettend veel zin in de wedstrijd. Ik had mezelf beloofd ontspannen de wedstrijd in te gaan en geen verwachtingen voor mezelf op te stellen. Ik moest gewoon genieten en ervaringen op doen en als het goed gaat, dan is het mooi meegenomen.

Ik voelde me fit, de warming-up ging ook gewoon goed, de sprints voelde goed aan. Eenmaal gemeld in de callroom, had ik de tijd om spikes aan te trekken en me goed te gaan foucussen op de wedstrijd. We zaten nog geen 5 minuten in de callroom en we mochten al de baan op, dit was erg fijn zo bleef je goed warm. We hadden genoeg tijd om in te springen. Er stond wel ontzettend veel wind, de ene keer 3.1 mee en de andere keer weer -2.1 tegen. Hier moest je tijdens het springen wel goed rekening mee houden.
Ik sprong als tweede, mijn eerste sprong hiervan was de aanloop best aardig, alleen na de afzet ging ik direct naar beneden en dit was erg zonde, hierdoor ga je sneller naar beneden. Ik sprong 5.30 meter.
Mijn tweede sprong was ongeldig, maar deze was technisch al veel beter. Bij de derde sprong kwam ik niet omhoog in mijn heupen en kwam ik 20 centimter voor de balk uit. Ik kreeg van mijn trainier de tip om gewoon te gaan en nergens aan te denken en dit werkte, alles klopte vanaf mijn aanloop tot de afzet tot de landing, maar doordat er zoveel wind stond was deze sprong net een centimeter ongeldig, deze sprong was kort bij de 6 meter. Dit gebeurde me ook al bij de competitie wedstrijd er zit dus gewoon veel  meer in.
Poging 5&6 waren technisch ook weer minder, mijn eerste poging bleef het verste.

Ik vond het erg gaaf om mee te hebben mogen doen aan deze wedstrijd met een ontzettend sterk deelnemersveld en een geweldige sfeer. Dit geeft je ontzetttend veel energie en kracht!