19. mei, 2014

Competitie PEC Zwolle

Heerlijk weer, dus alles zat mee. Ik was er klaar voor, maar had er vooral weer ontzettend veel zin in en dat is lang geleden, dat ik er weer zoveel plezier in had.

Ik begon met het verspringen. Ik was erg ontspannen. Het inspringen ging goed, echt perfect uit op de balk.

Mijn eerste poging was de aanloop op zich best redelijk, alleen was mijn afzet echt pudding en na mijn afzet echt direct weer naar beneden. 5.37 meter.

Poging 2 Hier was mijn aanloop weer minder, niet genoeg snelheid. Maar mijn afzet was integendeel wel weer erg goed ik bleef langer in de lucht,  maar doordat mijn aanloop niet goed was, zat ik tijdens de afzet te laag. 5.32 meter.

Poging 3, dit was eigenlijk de slechtste. De aanloop was al niet goed en hierdoor de afzet ook niet. 5.35 meter.

Poging 4, dit was echt de beste poging. Mijn aanloop klopte, ik liep lekker hoog, mijn afzet voelde echt heel makkelijk. Het leek wel of er springveren onder mijn schoenen zaten. Ik bleef ook lang hoog en de sprong was ook erg ver. Alleen vergeten te vragen of ze hem wouden opmeten, de sprong was namelijk ongeldig. Net een teentje ongeldig. In ieder geval heb ik mijn vertrouwen weer voor de 100% terug.

Om half 2 stond de 100 meter op het programma. Ik zat in de eerste serie baan 1, alleen stond er nog geen startblok. Dus eerst moest er nog een startblok geregeld worden, iedereen was al klaar met het klaarzetten van hun startblokkenn. Mijn startblok was er nu ook, alles lekker klaargezet, proefstartje voelde ook erg fel aan. Ik was er klaar voor. Ik liep onder andere tegen mijn trainingsmaatje en tevens mijn beste vriendin. Na 30 meter had ik een ruime voorsprong opgebouwd van zo'n 5 a 6 meter. Dit was opzich best jammer, want ik had niemand aan wie ik me kon optrekken. Eenmaal gefinisht bleek dat we ook nog een tegenwind van -1.6 m/s hebben gehad en dat is erg veel. Mijn tijd was 12.91 seconden en hiermee was ik erg tevreden.

De club had nog mensen nodig voor het discuswerpen, om punten te halen. Na mijn spontane aanbod om te gaan discuswerpen kon ik er natuurlijk niet meer onderuit. Het leek me erg leuk om een keertje te doen. Ik begon er ookgewoon ontspannen aan, wat kon ik verwachten ik had hier al zolang niet meer opgetraind. Het inwerpen ging dan ook niet, dit was zo'n slechte worp niet eens binnen de sector lijnen. De tweede keer inwerpen ging al veel beter. Mijn afstand liep steeds o vanaf de eerste tot en met de vierde poging en uiteindelijk behaalde ik een PR en clubrecord van 20.25  meter. Stiekem erg trots op mezelf!