12. mei, 2014

Ter Specke Bokaal

Vandaag stond de wedstrijd in Lisse op het programma met een sterk deelnemersveld. Bij het verspringen moest ik onder andere springen tegen Dafne Schippers. Bij de sprint liep ik onder andere tegen de wereldkampioen Nadine Broersen. Het was een erg koude en natte dag. 

Er was een speciaal inloopterrein gemaakt. Op de atletiekbaan hing een leuke en gezellige sfeer. Lekkere warming-up gedaan, ik was helemaal warm en lekker los om te gaan knallen. 

Eenmaal bij het verspringen aangekomen, aanloop uitgezet. Het inspringen ging super goed, deze sprong was ruim over de 5.50 meter heen. Dit wist ik omdat er borden met de afstand langs de bak stonden. Ik had er alle vertrouwen in, vooral omdat het inspringen zo goed ging en dat gebeurt normaal niet.

De eerste poging, ik liep lekker hoog en snel, alleen het middenstuk was de paslengte niet groot genoeg, ik kwam dan ook een voet voor de balk uit. Maar toch een afstand van 5.17 meter, het viel wel een beetje tegen vooral na de sprong van het inspringen.

Poging 2, hier ging eigenlijk alles mis, ik was teveel aan het nadenken. Mijn afstand was hier dan ook maar 5.08 meter. En het weer werd alleen maar slechter.

Poging 3, dit was de laatste poging en dan werd er gekeken naar de beste 8 , deze mochten door naar de finale. Samen met mijn trainer besloten om eens met twee voeten naast elkaar te beginnen, omdat het hooglopen voor mijn een probleem is en nu was je dan al hoger. Helaas kwam ik met links uit bij de balk, dus besloten om door te rennen en niet af te zetten. Helaas deze poging ongeldig. Gelukkig werd er door de rest ook niet erg goed gesprongen en mocht ik door naar de finale, waar ik als zevende inging.

Poging 4&5 bij beide was het hetzelfde verhaal, weer voor de afzetbalk, dus in het middelste stuk was er weer geen genoeg paslengte, maar toch bij beide sprongen een afstand van 5.20 meter.

Poging 6, alle risico's genomen en besloten om een voetje naar voren te gaan. Normaal is dit niet vertsandig om te doen, maar het weer speelde ook niet mee en het werd steeds kouder en natter. Eindelijk klopte mijn aanloop, perfect uit op de balk, alleen ging ik na mijn afzet meteen weer naar beneden, toch een mooie afstand in deze weersomstandigheden van 5.40 meter. En een mooie vijfde plaats behaald.

Het gevoel komt langzaam weer terug en mijn vertrouwen ook weer!

Na het verspringen moets ik direct door naar de 150 meter, net genoeg tijd om mijn spikes te verwisselen.  Ik wist niet eens bij wie ik in de serie liep. Ik was bezig met het klaarzetten van mijn startblokken, ik had een proef startje gemaakt en liep terug om mijn trainingspak uit te trekken, zie ik ineens dat Nadine Broersen naast me zit. Ik dacht echt O nee hahah, maar stiekem vond ik het wel erg gaaf. Het startschot had geklonken, ik was lekker snel weg, ik lag tot iets na de bocht gelijk met Nadine Broersen, maar ik was zo aan het genieten en om me heen aan het kijken naar alle toeschouwers, ik hoorde zelfs dat me fanclub me aanmoedigde en dat hoor ik normaal nooit als ik in volle focus ben. De laatste dertig meter van de 150 meter, lukte ook echt niet meer, mijn benen liepen helemaal vol. Ik heb ontzettend genoten en ondanks alles een persoonlijk record en clubrecord gelopen van 19,57 seconden. Mijn doel was om deze wedstrijd 19,50 te lopen, maar gezien mijn rust tijd die ik dus niet had, is dit een prima tijd.

 

ik ben een super ervaring rijker en heb maar mooi tegen de wereldkampioene mogen lopen!

 

(Foto komt uit de Trouw)