22. apr, 2014

Saskia memorial seven A.V. Flevo Delta

Vandaag meegedaan aan de Saskia memorial seven in Dronten. Ik deed alleen mee aan het verspringen, want de 200 meter was op dexe.fde tijd gepland als het verspringen.

Ik voelde me erg ontspannen en had er natuurlijk weer veel zin in. Omdat de wedstrijd op tweede paasdag was, hadden we er een weekendje weg van gemaakt naar Biddinghuizen.

Mijn eerste sprong, mijn aanloop voelde niet goed, maar toch een afstand van 5.24 meter. Dat is voor mij erg goed om mee te beginnen. De kop was eraf en omdat mijn aanloop niet lekker liep zat er nog veel meer in het vat.

Op naar poging twee, mijn aanloop voelde goed, maar nu was mijn afzet erg slecht. Er zat geen enkele kracht in, maar toch weer een afstand van 5.34. Nu goed de aandacht besteden aan wat er steeds niet goed ging en dan knallen op poging 3.

Ik was helemaal klaar voor poging 3, volle foucus weer. In mijn aanloop vergat ik een paar accenten waardoor ik weer voor de afzetbalk uitkwam. Als je voor de afzetbalk uitkomt is het gewoon mentaal en fysiek niet fijn afzetten, bovendien ging ik naar mijn afzet meteen weer naar beneden. Uiteindelijk een afstand van 5.22 meter.

We hadden vier pogingen. Ik was nog lang niet tevreden, dus hoopte ik op een knallende afsluiter van een afstand. Normaal wordt ik erg boos als het niet lukt, maar vandaag bleef ik rustig. Dat was voor mij al een overwinning. Ik had net mijn kleren weer aangetrokken van poging 3. Ik had me jas nog niet dicht of ik moest alweer springen voor poging 4. Ik was nog niet hersteld van poging 3. Dus er zat totaal geen snelheid in mijn aanloop ik kwam ruim een halve meter voor afzetbalk, mijn afstand was dan ook maar 5.08 meter.

Ik ben zeker niet tevreden over mijn afstand, maar heb er wel een mooie gouden medaille mee behlaad. Mijn eerste medaille voor dit seizoen is binnen, op naar meer!