29. mrt, 2014

Openingswedstrijd A.V. Argo

Vandaag mijn eerste outdoor wedstrijd gehad, de kop voor het seizoen is er af.

De 100 meter en het verspringen stonden op het programma. Heerlijk weer, dus dat was lekker genieten.

Bij de 100 meter was ik ingedeeld in de serie van de jongens, ik zat in baan 4, dus lekker midden in en genoeg jongens aan wie ik me kan optrekken.

We maakten ons gereed en zaten in de startblokken, helaas valse start in baan 3. Focus lichtelijk kwijt, maar op naar poging 2. We zaten weer in de startblokken en ditmaal goed weg, ik lag vanaf de start derde in de serie. Een lekkere snelle start. Mijn benen voelden tijdens het lopen erg zwaar, maar desondanks een derde plaats en een tijd van 12.80 seconden. 

Focus op het verspringen. Ontspannen warming-up, benen waren lekker soepel en alles voelde goed.

Poging 1, eindelijk klopte mijn aaanloop, helaas een voet over de afzetbalk. Op naar poging twee, blijven focussen. De tweede sprong voelde goed een goede aanloop en goede afzet, alleen ging ik na mijn afzet weer te snel naar beneden, maar toch nog 5.28 meter. Ik was nog lang niet tevreden dus in poging 3 moest het gebeuren. Eenmaal klaar voor mijn sprong de accenten even goed doorgenomen en gaan. Mijn aanloop klopte weer, precies op de afzetbalk, een krachtige afzet, ik bleef al langer in de lucht, maar nog niet lang genoeg en eindelijk weer een afstand die in de buurt komt, 5.43 meter.

Voor mijn eerste outdoor wedstrijd en voor het eerst dit mooie weer en terug komende naar een belssure ben ik ZEER tevreden. Ook een clubrecord erbij op de 100 meter. Nu flink doorpakken en de rest van het seizoen VLAMMEN!