Wedstrijd verslagen

20. feb, 2019

Wauw wat een dag. Op donderdag ochtend te horen gekregen dat ik ook mee mocht doen op het verspringen. Dat ik mee mocht doen was al een cadeautje. Na ruim 3 jaar sta ik weer voor het eerst op een NK. Om 12:55 uur stond het verspringen op de planning en om 14:15 uur de series van de 60 meter.

Het lijf voelde goed en ik had er vooral veel zin in! Voor het eerst dat ik ook kon genieten van de line-up en het voorstellen van de atleten. Mijn eerste poging met het verspringen was voor mij gewoon goed, 5.69 m. Meestal is mijn eerste poging niet zo sterk. Het was een afzet voor de balk en er waren nog genoeg verbeterpunten voor de volgende pogingen. Bij mijn tweede poging had ik veel snelheid en hierdoor kon ik de afzet niet houden en afmaken, 5.48 m. Op dit moment in de wedstrijd stond ik zesde. De laatste poging. Ik werd na een negende plek gesprongen en alleen de best 8 atleten mogen nog 3 keer springen in de finale. Het ging tussen mij en mijn trainingsmaatje. Voor de laatste poging vroeg ik het publiek om ondersteuning, dit was voor mij de eerste keer dat ik dat deed. Het was erg fijn om mijn aanloop te kunnen doen met de ondersteuning van het publiek. Het was een goede sprong met wel weer een afzet voor de balk. Het was flink spannend om te wachten op mijn afstand. Mijn afstand was 5.67 m een goede sprong, maar helaas was een 5.76 m nodig om een finale te mogen springen. Dat ik mee mocht doen was al een cadeautje en als ik dan nog mag meestrijden om een finale plek was helemaal gaaf!

Om 14:15 uur stonden de series van de 60 meter op de planning. Ik had een kleine 20 minuten na het verspringen om me gereed te maken en te melden in de callroom voor de 60 meter. Het lijf voelde nog een beetje vermoeid aan van het springen. In de series gaan de eerste 4 van elke serie door naar de halve finale. Ik liep in serie 2 met o.a. Dafne Schippers. Ik had in mijn serie op papier de 4de tijd staan, dus een halve finale plek is mogelijk als ik een goede race loop. Mijn start was niet zo fel en snel als ik van mezelf gewend ben. De race kon ik verder wel goed opbouwen en kon meelopen met de rest. De race heeft wel eens beter aangevoeld, dus toen op het scherm verscheen dat ik 4de was geworden in mijn serie in een tijd van 7.85 seconden, was ik ook blij verrast. Deze tijd is een evenaring van mijn pr. Mijn doel was behaald, om 15:25 uur mocht ik de halve finale lopen.

Rond 15 uur mocht ik me weer melden in de callroom. Nadat de spikes, kleding en startnummers gecontroleerd waren begon het wachten. Ik liep in de derde halve finale. Dit was een enorm snelle halve finale met heel veel grote sprinttalenten. Op papier was mijn tijd dan ook de 8
ste tijd in de serie. Het doel was gewoon om zo lang mogelijk met de rest mee te lopen en zo een goede tijd lopen. Mijn start was al beter dan in de serie, maar nog niet zo als ik gewend ben van mezelf. De eerste meters kon ik mijn passen ook niet goed raken. Ik werd 8ste in de halve finale in een tijd van 7.88 seconden. Ik was meer dan tevreden. Heb 2 goede races gelopen die bij mijn pr in de buurt liggen. De basis is goed en heb ontzettend genoten van dit Nederlands kampioenschap.

Ik heb zoveel zin in het outdoor seizoen om mooie prestaties te gaan leveren. Ik ben er klaar voor en heb er zin in om hard te gaan werken en het outdoor seizoen tot een succes te gaan maken!

8. feb, 2019

Vandaag was de laatste mogelijkheid om een verbetering neer te zetten in mijn prestatie die mee mag tellen voor de inschrijving van het Nederlandse kampioenschap.

Om 14 uur mocht ik weer lekker springen. Van tevoren was bekend dat iedereen 4 pogingen kreeg. Het lichaam voelde fit.

De eerste poging was lekker. Het voelde goed aan. Alle passen waren raak. De afzet was perfect alleen het afmeken van de afzet kon beter. Maar me een afstand van 5.73 m voor mijn eerste poging was ik meer dan tevreden.

De 2de, 3de en 4de poging gingen minder. Ik kreeg het erg benauwd in de hal en trok wit weg. Na ee frisse neus buiten ging het beter, maar de power die ik opgebouwd had was verdwenen. 5.46 m -x - 5.50 m was het best haalbare uit deze pogingen.

Het heef me veel vertrouwen gegeven dat ik alweer 2 weken achter elkaar lekker in de 5.70 meter spring. Nu is het hopen dat de 5.78 m van vorige week genoeg is voor deelname aan het NK.

28. jan, 2019

Om 14:45 uur mocht ik weer een lekker wedstrijdje springen. Ik had er zin en was lekker relaxed. Het was dan ook de doel van de wedstrijd om ontspannen goede sprongen te gaan neerzetten. Het lijf voelde goed aan.

 

De eerste poging was meteen een lekkere afstand, 5.78 meter, dit is een cm onder mijn PR van 3 jaar geleden. De aanloop kon beter.

Het was nog erg zoeken in de aanloop, maar langzamerhand begint deze steeds vertrouwder aan te voelen. Dus met een serie van 5.78 m -5.60 m -5.68 m - 5.71 m - 5.49 m -5.60 m kijk ik met een grote glimlach terug op deze wedstrijd!

21. jan, 2019

Vandaag stond de indoor wedstrijd in Assendelft op de planning. Eigenlijk zou ik gisteren naar de wedstrijd in Vught gaan, maar we hebben besloten om samen met mijn teamgenootjes van Daventria naar Assendelft te gaan.

Om 13 uur begon voor mij het verspringen. Het springen wou allemaal weer net niet lukken. Ik zat te ver voor me bij de afzet, waardoor ik me blokkeerde en dus niet omhoog kon komen. De afstanden waren dan 5.55 m - 5.42 m- 5.45 m - 5.35 m - 5.51 m. Het was erg frustrerend, vooral omdat de trainingen zo lekker verlopen en daar echt goede srpongen te zien zijn.

 

Om 16 uur was het tijd voor de 60 meter. De benen waren ontzettend moe van het versrpingen. Maar naar veel versnellingen voelde de benen weer wat beter.

Ik had een ontzettende goede start en pakte hier meteen een voorsprong. Deze voorsprong heb ik ook niet meer afgestaan en finishte in een dik persoonlijk record van 7.85 seconden! Mooier kon ik de dag niet afsluiten! De finale heb ik niet meer gelopen, want het lijf was op!

21. jan, 2019

Mijn eerste 200 meter weer naar een lange tijd. De w-up en de versnellingen voelden goed aan. Ik startte vanuit baan 4. Ik zat totaal niet lekker in mijn blok, de baan was gewoon te schuin om een goede druk uit te oefenen op het startblok. De eerste bocht was drama, elke pas was mis, ik kon de bocht niet lekker houden. Pas de laatste 50 meter hervond ik mijn passen en mijn ritme, maar dat was uiteraard te laat. De tijd 26.17 seconden was dan ook teleurstellend.

 

Tijdens het inspringen was het erg zoeken naar de juiste aanloop. Ik kwam steeds met links uit bij de afzetbalk. Na een aantal keren inspringen vanuit de aanloop hadden we een juiste afstand gevonden om goed uit te komen.

 

De eerste 3 pogingen waren oké. De aanloop was nog wel even zoeken, de laatste passen hield ik onbewust in. 5.43 m – 5.59 m -5.58 m. ik had nog 3 pogingen, want ik mocht nog een finale springen. De 4e en 5e pogingen gingen zo lekker en waren ruim over de 6 meter, helaas waren de pogingen net een cm ongeldig… maar het gevoel dat ik een keer lekker kon springen, was ontzettend fijn en gaf veel vertrouwen. De laatste poging een voetje naar achteren gegaan, maar in deze poging was ik alleen nog maar bezig met geldig springen en klopte de aanloop niet meer. Hierdoor zat ik voor de balk en was het technisch niet goed, 5.32 meter was het resultaat.

 

Maar het idee dat de verre sprongen erin zitten geeft veel vertrouwen voor het seizoen!